Thema-schrijver

Thema-schrijver

Na weken hard werken, ploeteren, zweten…. is er goed bericht. De tekst is naar de vormgever! Het inhoudelijke deel is nu voor mij afgerond. En dat is maar goed ook. Soms werd het me teveel, al die versies ‘gecorrigeerd 1’, ‘gecorrigeerd 2’, en ga maar door. Met initialen van diverse redacteuren erbij – en mijn reacties weer retour.

Maar wat een verbeterslag is er gemaakt. Qua structuur staat het aardig stevig. Vijf elementen als geraamte (aarde, lucht, water, vuur, ether – het goddelijke) met voor elk element vijf hoofdstukken, afgewisseld door de oude en jonge Maria, de hoofdpersoon. Hoe langer ik eraan werkte, hoe blijer ik werd.

Inmiddels heb ik een eerste interview gegeven. Het liefst blijf ik in m’n veilige wereld, maar voorzichtig moet ik eraan geloven. Mezelf in alle kwetsbaarheid laten zien. Mezelf durven zijn.

Ik kreeg een (ingekorte) reactie op de eindversie:

Nu besef ik dat er een thema-schrijver is geboren, dat ben jij. Hoe verhoud je je tot de ander. Hoe behoud je je identiteit, hoe blijf je bij jezelf. En wie is gek, jij of de ander. En: wat is werkelijkheid: de wereld in je hoofd, of de echte wereld? Dus je hebt een existentiële roman geschreven.

Mooie woorden. Invoelende woorden. Voor nu zwijg ik maar een tijdje.

Mijn 2e boek is uit!

Bestel hem via de webshop van Boekenwereld.nl.

Ga naar de webshop

Marieke

Blijf op de hoogte via:


Ontwerp en realisatie door Identiteit & Media.
Fotografie Marieke door Jonneke Oskam
Alle rechten voorbehouden.